Introducing the new book
Author : Jonny Bowden and Jeannette Bessinger
Title : The Healthiest meals on earth : The Surprising, unbiased truth about what meals you should eat and why
Publisher : Beverly, MA : Fair winds press, 2008
Call number : 641.5636 B572H
Jonny Bowden s The Healthiest Meals on Earth contains recipes for more than sixty dishes and drinks that use nutritious and healthy cooking methods. Forty of these dishes will combine to create ten different "poly-meals", specially crafted meals that contain key nutrients found to promote long-term health. They include Sweet and Thai Spicy Shrimp and Fruits, Persian Chicken with Autumnal Accompaniments, and the "iron booster" of Tender Calf s Liver and Sweet Beets. A "Healthiest Holiday Meal" features Citrus Stuffed Turkey, Zippy Fruit Salsa, and Sweet Potato Pie. The poly-meals are designed to be eaten three-to-five times a week.
Another ten recipes are not part of the poly-meal structure instead they are one-pot meals that include Slow-Cooker Chicken Curry, Miso Bean Soup, and Venison Stew. A chapter on drinks will include nutritious smoothies, so-called "green drinks", and others. Jonny will provide healthy cooking tips throughout the book, as well as an analysis of the foods in each recipe. Side dishes, such as Cold Strawberry Soup and Veggie Slaw with Flax Oil, and desserts, such as Raw Chocolate Fondue, are also featured.
This book pairs well with Bowden s successful 150 Healthiest Foods, and can even be used as a companion cookbook.
อาหารสุขภาพที่สุดของจอนนี่ โบว์เดนท์มีสูตรอาหารและเครื่องดื่มมากกว่า 60 รายการที่ใช้วิธีการทำอาหารที่มีคุณค่าทางโภชนาการและดีต่อสุขภาพ อาหารกว่า 40 จานเหล่านี้จะถูกรวมกันเพื่อทำเป็นอาหารมื้อใหญ่ที่มีความแตกต่างกัน อาหารมื้อที่ทำขึ้นเป็นพิเศษมีสารอาหารสำคัญซึ่งค้นพบว่าช่วยส่งเสริมสุขภาพในระยะยาว พวกเขายังทำมะม่วงน้ำปลาหวาน, ไก่เปอร์เซียในฤดูใบไม้ร่วงและมีการเสริมธาตุเหล็กด้วยตับลูกวัวและหัวบีทแบบหวาน มื้ออาหารสุขภาพสำหรับวันหยุดประกอบด้วยไก่งวงยัดไส้ส้มกับสลัดผลไม้และพายมันฝรั่งหวานซึ่งอาหารมื้อใหญ่นั้นได้ถูกออกแบบให้รับประทานได้ 3-5 ครั้งต่อสัปดาห์
อีก 10 สูตรอาหารที่ไม่ได้เป็นแบบอาหารมื้อใหญ่พวกเขาทำเป็นแบบอาหารปรุงหม้อเดียวแทนเป็นการปรุงอาหารอย่างช้าๆ อย่างเช่นแกงกะหรี่ไก่, ซุปมิโสะถั่วและสตูว์เนื้อกวาง บทเครื่องดื่มจะพูดถึงสมูทตี้ที่มีคุณค่าทางโภชนาการมีชื่อเรียกว่าเครื่องดื่มสีเขียวและเมนูอื่นๆ จอนนี่จะให้เคล็ดลับการทำอาหารที่ดีต่อสุขภาพตลอดทั้งเล่มรวมถึงการวิเคราะห์สูตรอาหารด้วย นอกจากนี้ยังมีอาหารเครื่องเคียงอย่างซุปสตอรอว์เบอร์รี่และสลัดหัวผักกาดในน้ำมันและของหวานอย่างช็อคโกแลตฟองดูว์ซึ่งเป็นจุดเด่นอีกด้วย
หนังสือเล่มนี้ถูกจับคู่กับหนังสืออาหารเพื่อสุขภาพที่ประสบความสำเร็จสูงสุด 150 รายการของโบว์เดนซึ่งสามารถนำมาใช้เป็นตำราอาหารร่วมกันได้
25 มีนาคม 2563
81
หอสมุดกลาง สำนักวิทยบริการฯ
